Biografi

Utdannelse
2001-2003        Statens Kunstakademi, Oslo                                        
2000                 Hovedfag i litteratur, Universitetet i Oslo
                         Arbeidet som videojournalist og regissør i 20 år for NRK 

Separatutstillinger     
2016 - Vigeland-Museet, Oslo
2016 - TM51, Oslo
2013 - Lillehammer Kunstmuseum, Lillehammer
2013 - OSL Contemporary, Oslo
2012 - Kunstnernes Hus, Et Bokslipp, Oslo
2011 - Drammens Museum, Drammen
2011 - UKS, Performance, Oslo                  
2010 - Bergen Kunsthall, Bergen                           
2010 - Porsgrunn Kunstforening, Porsgrunn    
2009 - Huset mitt, Et eget konsertrom I, II, III, Oslo
2008 - Kunstnernes Hus, I de beste familier, Oslo
2008 - Sørlandets Kunstmuseum, Faren min forsøkte å ringe moren min, Kristiansand  
2006  - Galleri MGM, Noen var der og så meg,  Oslo                           
2005 - Bergen Kunsthall NO5, Noen var der og så meg,  Bergen
2002 - Fotogalleriet, Dominans,  Oslo 

Gruppeutstillinger
2017 - Kunsthall Grenland, Porsgrunn
2016 - Kunsthall Stavanger, Stavanger
2016 - Akershus Kunstsenter, kuratert utstilling i India
2016 - Kaviarfabrikken, Lofoten
2016 - Kristiansand Kunsthall, Kristiansand
2016 - Kunsthall Trondheim, Trondheim
2014 - Nordisk Salong, Helsingborg i Sverige
2014 - Akershus Kunstnersenter, 1814 REVISITED
2013 - Bomuldsfabrikken, Arendal
2013 - Høstustillingen, Oslo
2013 - KORO filmprogram, utsmykning kuratert av Susanne Ø. Sæther
2012 - Visning av filmen St.Jørgens plass, flere steder i Norge
2011 - Høstutstillingen, Oslo
2011 - Dunkers Kunstmuseum, Helsingborg i Sverige
2011 - Stenersenmuseet, Oslo                      
2010 - Arendal Kunstforening, Arendal
2010 - Akershus Kunstnersenter Fear something
2010 - Bergen Kunsthall, Bergen
2009 - NRK Institusjonen, Oslo
2009 - Sørlandsutstillingen, Skien  
2009 - Galleri Rekord Kunst og Persepsjon, Oslo
2008 - Vestfossen Everybody Counts, Vestfossen
2008 - NORWAY videoshow, Brasil, Mexico /Afghanistan                             
2007 - Galleri Rekord Back in Track,  Oslo
2007 - Lydgalleriet Back in Track, Bergen
2007 - Galleri Trafo Society and Politics, Oslo  
2007 - Porsgrunn Kunstforening, Porsgrunn
2007 - Galleri F15 Samlerens hjem, Moss
2007 - Nasjonalmuseet Fantastic Politics, Oslo
2007 - Galleri Anita Beckers, Frankfurt i Tyskland
2006 - UKS, show og debatt, Oslo
2006 - Momentum kunstfestival, Regarding Others, Oslo
           hovedgjest og kurator for programmet
2006 - Oslo Dokumentarkino Stillhet, Oslo
2006 - Vika Kino Stillhet, Oslo
2006 - Oslo Kunstforening Pli a Pli (kurator), Oslo
2005 - Kunst i Nordland, Tromsø 
2004 - Tromsø Kunsthall, Tromsø
2003 - Motemagasinet Tatler i Bogstadveien Være her, Oslo
2003 - Samtidsmuseet i Oslo 

Filmfestivaler    
2016 - DokumentART, Neubrandenburd Tyskland, Arven (2015)     
2016 - Dokumentarfilmfestival i Goyang City Sør Korea, Arven (2015)     
2016 - Dokumentarfilmfestivalen i Volda Arven (2015) 
2016 - Kortfilmfestivalen i Grimstad Arven (2015) 
2015 - Kortfilmfestivalen i Fredrikstad Arven (2015) 
2015 - KORT Sandnes Arven (2015) 1.pris
2015 - BIFF Arven (2015) 
2015 - DOK Leipzig Arven (2015) i Tyskland
2013 - Kortfilmfestivalen i Grimstad Uten tittel (2013) 
2013 - Lofoten filmfestival Uten tittel (2013) 
2012 - Dokumentarfilmfestivalen i Volda St.Jørgens plass
2012 - Den Europeiske Dokumentarfilmfestivalen i Oslo  St.Jørgens plass
2010 - BIFF (Bergen Internasjonale filmfestival) Fasade (2009) 
2010 - Art Festival "Begehungen 2010" Fasade (2009) /Tyskland
2010 - Kortfilmfestivalen i Grimstad Fasade (2009) 
2010 - Festival International de Films de Femmes Med vennlig hilsen (2009) Paris /Frankrike
2009 - Dokumentarfilmfestivalen i Volda  Med vennlig hilsen (2009) 
2008 - Dokumentarfilmfestivalen i Kassel  Desert Eagle (2008) /Tyskland
2008 - Kortfilmfestivalen i Grimstad Desert Eagle (2008)                        
2007 - Loop-videofestival, Barcelona /Spania
2006 - Oslo Dokumentarfilmkino  Stillhet  Oslo
2005 - Bergen Kino, Bergen Noen var der og så meg  
2005 - Oslo Kino Sannhetens øyeblikk (2005) Oslo
2005 - Nordisk Panorama Sannhetens øyeblikk (2005) Bergen
2005 - Kortfilmfestivalen i Grimstad Sannhetens øyeblikk (2005) 
2005 - Zoom-in kortfilmfestival Sannhetens øyeblikk (2005) Oslo
2005 - Nordisk Panorama Sannhetens øyeblikk (2005) Reykjavik /Island
2005 - Den Europeiske Dokumentarfilmfestivalen i Oslo
           Sannhetens øyeblikk (2005) 
2005 - Trondheim Kino  Sannhetens øyeblikk (2005) 
2005 - NRK 1 Sannhetens øyeblikk (2005) 
2005 - SVT1  Sannhetens øyeblikk (2005) /Sverige

Priser / Stipend
2016 - Nominert til Lorch Schives longlist, (11 nominerte)
2016 - BKV (Billedkunstnernes Vederlagsfond) ettårig stipend
2015 - KORT i Sandnes 1.pris /Norge
2014 - Nordisk Salong, Helsingborg 1.pris/ Sverige
2014 - BKV (Billedkunstnernes Vederlagsfond) ettårig stipend
2013 - BKV (Billedkunstnernes Vederlagsfond) ettårig stipend
2011 - BKH (Billedkunstnernes Hjelpefond) ettårig stipend
2009 - BKV (Billedkunstnernes Vederlagsfond) ettårig stipend
2007 - BKV (Billedkunstnernes Vederlagsfond) ettårig stipend
2005 - Hederlig omtale ved dokumentarfestivalen  i Volda /Norge
2005 - Midt-Norsk Film-festival 1.pris /Norge 

Bibliografi
2013 - I møte med en annen av Cecilie Skeide
2013 - Bak sløret av Erling Moestue Bugge
2011 - Tips om tegn av Åsmund Thorkildsen
2010 - Inbetween av Steinar Sekkingstad
2008 - Familieværelser av Line Ulekleiv
2008 - I sykerommet av Andre Gali
2008 - I familie-fragmentariet av Tom Egil Hverven
2008 - Melodramaets kunst av Kari Brantzæg
2008 - Mennesket i reproduksjonsalderen av Erlend Høyersten
2007 - Regarding Others by Thiis-Evensen Momentum Kunst festival/Katalog   
2006 - Noen var der og har sett meg av Erling Moestue Bugge
2005 - Evig eies kun skammen  av Åsmund Thorkildsen
2005 - Med fokus på det unevnelige av Nora Nerdrum
2005 - Kunstverket Valborg i Nyksund. Refleksjoner i etterkant av Aslaug Vaa
2003 - Usynkronitetens estetikk av Mari Aarre 

Alle tekstene finnes på min netside
www.charlotte-thiis-evensen.com

til toppen